Україні важливо втримати макроекономічну стабільність - НБУ

Україні важливо втримати макроекономічну стабільність - НБУ

Укрінформ
Для України зараз важливим завданням є втримати макроекономічну стабільність з огляду на загрозу глобальної економічної кризи.

На цьому наголосив перший заступник голови Ради Нацбанку України Тимофій Милованов у Facebook.

"В світі є передчуття глобальної економічної кризи. Коли настане криза, вартість грошей для України зросте в рази. Зараз ми беремо під 8-10% в доларах, а будемо під 30%. Тому макроекономічна стабільність, структурні реформи, технократичний уряд та програма МВФ нам критично важливі. Не буде цього - злетить гривня, звільнять людей, будуть закриватись бізнеси", - написав він.

За словами фахівція, це призведе до невдоволення суспільства, негативно вплине на залучення інвестицій, розвиток нових технологій та зайнятість населення.

"Для того, щоб заспокоїти людей, доведеться робити посадки старої влади. Це сподобається суспільству. Але посадки не змінять економіку", - заявляє він.

При цьому, на думку Милованова, можливостей для швидкого запуску економіки немає.

"Важливо втримати макроекономічну стабільність, щоб зменшити ймовірність такого сценарію", - наголосив він.

Читайте також: НБУ оскаржив рішення суду про незаконність націоналізації ПриватБанку

Водночас, у коментарях під цим дописом Милованов зауважив, що рішення Президента про розпуск парламенту також є негативним чинником, який впливає на макроекономічну ситуацію в країні.

"Розпуск (Верховної Ради - ред.) коштуватиме платникам податків 300-400 мільйонів доларів. Чому? Тому що тепер позичати доведеться під інші відсотки", - написав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-