ПриватБанк роз'яснив позов до Коломойського у суд США

ПриватБанк роз'яснив позов до Коломойського у суд США

Укрінформ
"ПриватБанк" ініціював судове провадження у Канцлерському суді штату Делавер проти своїх колишніх власників – Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, а також інших фізичних та юридичних осіб, підставою для якого стала низка схем, що мають ознаки шахрайства.

Про це йдеться в прес-релізі банку.

"Підставою позову до американського суду є низка схем, які мають ознаки шахрайства та які, як вважає ПриватБанк, було організовано паном Коломойським і паном Боголюбовим спільно з іншими відповідачами з метою заволодіння активами у Сполучених Штатах Америки вартістю у сотні мільйонів доларів США шляхом привласнення і легалізації надходжень від корпоративних кредитів, виданих ПриватБанком у період, коли він був підконтрольним його колишнім власникам", - йдеться у повідомленні.

Звертаючись з цим позовом до американського суду, ПриватБанк вимагає відшкодування збитків у розмірі кількасот мільйонів доларів США, яких, як вважає банк, він зазнав у результаті різних протиправних дій, вчинених проти нього його колишніми власниками, їхніми наближеними особами Мордехаєм Корфом, Хаїмом Шошетом та Уріелом Лейбером, а також деякими компаніями, зареєстрованими у США, у діяльності яких зазначені фізичні особи беруть та брали участь.

Дотримуючись своєї заявленої стратегії щодо стягнення в судовому порядку відшкодування збитків, яких було завдано банку до його націоналізації, ПриватБанк звертається до судів різних юрисдикцій з позовними вимогами щодо різних дій, що мають ознаки шахрайства, та збитків.

Читайте також: Коломойський програв Нацбанку суди на 2,6 мільярда - ЗМІ

"Слідом за позовом до пана Коломойського і пана Боголюбова, з яким ПриватБанк звернувся до англійського суду стосовно інших кредитів із ознаками шахрайства, це провадження у Сполучених Штатах Америки є останнім за часом із низки міжнародних правових заходів, яких ПриватБанк вживає з метою притягнення своїх колишніх власників і пов'язаних з ними інших осіб до відповідальності за збитки, яких було завдано банку. ПриватБанк неухильно слідує реалізації зазначених заходів і отриманню відшкодування завданих йому збитків", - йдеться в прес-релізі.

Як повідомляв Укрінформ, державний банк "ПриватБанк" подав позов до суду в американському штаті Делавер на колишнього власника, олігарха Ігоря Коломойського. Як вказується на сайті суду, позов був поданий 21 травня 2019 року. Нині не відомо про терміни розгляду позову по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-