Україна поки не готова до відкриття ринку електроенергії - Світовий банк

Україна поки не готова до відкриття ринку електроенергії - Світовий банк

Укрінформ
У Світовому банку вважають, що Україна станом на 1 липня 2019 року буде не готова до відкриття ринку електроенергії.

Про це на прес-конференції сказала директор Світового банку з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з нетерпінням чекали відкриття ринку електроенергії, але, на жаль, на нашу думку, Україна не буде готовою станом на 1 липня відкривати цей ринок. Потрібно буде більше часу для того, щоб були створені необхідні умови, аби цей ринок функціонував" - сказала Кахконен.

За її словами, якщо занадто рано відкрити ринок, то від цього постраждають споживачі.

"Тому ми рекомендуємо, щоб було підготовлено дуже детальний план, де буде прописано часові рамки запуску ринку", - підсумувала Кахконен.

Читайте також: Україні потрібно три додаткові місяці на підготовку ринку електроенергії - комітет Ради

Як повідомляв Укрінформ, повномасштабний ринок електроенергії відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" повинен бути введений із 1 липня 2019 року.

ДП НЕК "Укренерго" готується до запуску ринку електроенергії з 1 липня, проте його запуск може бути відкладений, заявляв у середнині травня керівник ДП “НЕК “Укренерго” Всеволод Ковальчук. Він не виключив короткочасної відстрочки з введенням ринку - на 2-3 місяці або перенесення на 2020 рік.

Наприкінці квітня експерт новообраного Президента Володимира Зеленського з питань енергетики, житлово-комунальних послуг та антимонопольного регулювання Андрій Герус заявляв, що запуск нового ринку електричної енергії треба перенести на один рік - із 1 липня 2019 року на 1 липня 2020 року - через невирішені проблеми, такі як значний обсяг перехресного субсидування і борги на ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-