Фонд гарантування управлятиме банками без ліквідаторів

Фонд гарантування управлятиме банками без ліквідаторів

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб реалізовує пілотний проект з переходу до управління банками без ліквідаторів «Банк = Фонд».

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Фонд гарантування вкладів, впроваджуючи провідний світовий досвід з виведення неплатоспроможних банків з ринку, реалізовує пілотний проект з переходу до управління банками без ліквідаторів «Банк = Фонд». Першим банком, у якому ФГВФО безпосередньо виконує функції ліквідатора став ПАТ «ПРОФІН БАНК».

У Фонді гарантування зазначили, що метою проекту «Банк = Фонд» є скорочення витрат, пов’язаних з процедурою ліквідації банку, значне зниження впливу людського фактору на цей процес, а також сприяння максимальній інтеграції Фонду безпосередньо в операційні процеси банку задля оптимізації та уніфікації процедур виведення його з ринку.

Читайте також: Фонд гарантування виставляє на повторний продаж пул активів Дельта Банку

«Ми маємо на меті удосконалити підходи до управління неплатоспроможними банками для максимального зниження можливих корупційних та операційних ризиків процедури їх ліквідації. Для цього ми вивчаємо та впроваджуємо передовий світовий досвід у цій сфері», - відзначила заступник директора-розпорядника Фонду Світлана Рекрут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-