Нафта дорожчає на тлі напруженості між США та Іраном

Нафта дорожчає на тлі напруженості між США та Іраном

Укрінформ
Ціни на нафту виросли у вівторок після загострення напруженості у відносинах між США та Іраном і появи ознак того, що ОПЕК продовжить скорочувати поставки у цьому році.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com .

Вартість бареля липневої нафти Brent становила $72,25 (+ 0,39%). Нафта марки WTI торгувалася по $ 63,54 (+ 0,52%). Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $71,97 і $63,21 відповідно.

«Ескалація напруженості у відносинах між Іраном і США на додаток до ознак того, що ОПЕК продовжить пакт про скорочення нафтовидобутку, призвела до зростання цін», - сказав Джаспер Лоулер, керівник дослідження за ф'ючерсними брокерськими операціями у London Capital Group.

Президент США Дональд Трамп пригрозив напередодні Ірану «великою силою», якщо Тегеран завдасть удару по інтересах США на Близькому Сході. Ця заява прозвучала після ракетного обстрілу Багдада, який, як підозрює Вашингтон, було організовано ополченцями, пов'язаними з Ісламською республікою.

Іран заявив у вівторок, що чинитиме опір тиску з боку США і відмовлятиметься від подальших переговорів у нинішніх умовах.

Читайте також: Українцям не варто чекати низької ціни на газ - Зубко

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 72,17 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 72,07 долара за барель, що на 10 центів вище за рівень закриття торгів ($71,97).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-