Україна буде стабільна без чергового траншу МВФ - радник Зеленського

Україна буде стабільна без чергового траншу МВФ - радник Зеленського

Укрінформ
Україна у короткостроковій перспективі зможе утримати макрофінансову стабільність без чергового траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ), однак у довгостроковій перспективі країні необхідно продовжувати співпрацю з МВФ.

Про це сказав радник Володимира Зеленського з макроекономічної політики і виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Щоб покрити виплати за борговими облігаціями, у нас є резерви Єдиного казначейського рахунку і "подушка безпеки" у вигляді більш як $20 млрд золотовалютних резервів. Україна зараз не може вийти на зовнішні ринки запозичення капіталу. Вони дорогі для нас - доведеться платити близько 10% річних", - сказав Устенко.

Читайте також: МВФ відправить оціночну місію в Україну впродовж наступних тижнів

Водночас він вказав на те, що відсутність співпраці з МВФ не дозволить залучити кошти від Європейського Союзу і Світового банку.

"Але як тільки країна увійде в стадію переговорного процесу про відкриття нової програми, це вже буде позитивним сигналом, і на зовнішніх ринках може знову з'явиться вікно можливостей", - зазначив Устенко.

Як повідомлялося, сьогодні новообраний Президент Володимир Зеленський склав присягу на вірність українському народу і приступив до виконання обов'язків Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-