Нафта дорожчає через плани ОПЕК продовжити скорочення видобутку

Нафта дорожчає через плани ОПЕК продовжити скорочення видобутку

Укрінформ
Нафта зросла до багатотижневих максимумів у понеділок після того, як ОПЕК повідомила, що, ймовірно, збереже скорочення видобутку, яке допомогло підтримати ціни в цьому році.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля липневої нафти Brent становить $73,11 (+ ,25%). Барель червневої нафти WTI торгувався по $63,62 (+1,11%).

Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх сказав у неділю, що між ОПЕК і союзниками існує консенсус щодо "м'якого" скорочення запасів нафти, але вони як і раніше реагуватимуть на потреби "нестабільного ринку".

Міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруї раніше повідомив журналістам, що виробники здатні заповнити будь-яку нестачу нафти і що м'яке скорочення поставок не є "правильним рішенням".

Читайте також: Укртрансгаз після модернізації запустив компресорну станцію "Гребінківська"

Тим часом, президент США Дональд Трамп пригрозив Тегерану в неділю у Твіттері, написавши, що конфлікт стане "офіційним кінцем" Ірану, а Саудівська Аравія сказала, що готова відповісти "на повну потужність", а буде війна чи ні - залежить від Ірану.

Станом на 10:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 73,17 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 72,86 долара за барель, що на 65 центів вище рівня закриття торгів ($72,21).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-