Китай має намір співпрацювати з Україною у сфері легкої промисловості

Китай має намір співпрацювати з Україною у сфері легкої промисловості

Фото
Укрінформ
Перед Україною і Китаєм відкриваються нові можливості співпраці у легкій промисловості.

Про це сказав голова китайської делегаціі China National Textile & Apparel Council (CNTAC) Сан Руже під час візиту до Києва національної федерації всіх текстильних галузей промисловості Китаю.

"Ми відкрили для себе Україну і комфортність співпраці з нею, відчули величезний потенціал української легкої промисловості. Україна та Китай протягом багатьох років підтримують тісну дружбу і співробітництво. Тим часом інвестиції, технології і виробничі потужності китайської текстильної промисловості могли б робити більший вклад в економічний і соціальний прогрес України. Ми бачимо безумовну перспективу розвитку партнерства і розпочинаємо обговорення конкретних кроків з реалізації запропонованих проектів з ТЦ «Барабашово» і Національним галузевим партнерством у легкій промисловості України Fashion Globus Ukraine", - відзначив президент CNTAC.

Читайте також: Україна і Латвія домовилися про посилення співпраці у багатьох сферах

На його переконання, для України цей досвід і партнерство зі світовими лідерами може стати безцінною платформою для створення одного з драйверів української економіки.

Основна діяльність CNTAC це послуги з модернізації китайської текстильної промисловості і створення міжнародних проектів по світу. В складі делегації - 29 осіб, це - президенти всіх галузевих текстильних асоціацій Китаю і президента Шанхайської - найбільшої текстильної виставки світу.

Мета приїзду організації CNTAC до Києва - відкрити для себе Україну, ознайомитися зі станом українського легпрому, обговорити можливості інвестування і створення спільних виробництв тканини і фурнітури в Україні, зазначив Сан Руже.

Делегація прибула до України на запрошення Національного галузевого партнерства в легкій промисловості України Fashion Globus Ukraine.

Спільний проект Fashion Globus Ukraine та найбільшого в Україні ТЦ «Барабашово» в Харкові - створення потужного Fashion Хаба, привертає увагу багатьох міжнародних компаній. Зацікавив він і китайську сторону, сказав президент CNTAC.

Насичена програма перебування гостей включала презентації сторін, в яких, окрім організаторів, узяли участь УКРІНВЕСТ, представники МЕРТ України, Асоціація Китайського бізнесу в Україні ССА, ТПП України та представники бізнесу. Була організована зустріч у Комітеті з питань бюджету Верховної Ради України та Парламентської асамблеї Україна - Китай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-