Половина Чернігова без гарячої води через борг постачальника перед Нафтогазом

Половина Чернігова без гарячої води через борг постачальника перед Нафтогазом

Укрінформ
Близько половини жителів Чернігова залишилися без гарячої води через борг на суму 444,7 млн грн компанії АТ "Облтеплокомуненерго" перед НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу у Facebook.

"У місті є два великих приватних постачальники тепла та гарячої води – компанії Облтеплокомуненерго (експлуатує котельні) та «Технова» (експлуатує ТЕЦ). Кожен з них забезпечує потреби близько половини жителів міста. Наразі частина багатоквартирних будинків, які обслуговує Облтеплокомуненерго, залишилася без гарячої води", - йдеться у повідомленні.

Облтеплокомуненерго заборгувало Нафтогазу 444,7 млн грн та не має підтверджених номінацій. Щоб виконати встановлені урядом мінімальні вимоги з розрахунків та отримати газ, цій компанії потрібно сплатити принаймні 150,1 млн грн.

"У Технови ситуація кардинально інша, рівень розрахунків за газ – 100%, вугілля вони взагалі імпортують за передоплатою або на інших умовах, що унеможливлюють неплатежі. Компанія отримує газ від Нафтогазу та в повній мірі забезпечує своїх споживачів гарячою водою. Наразі Технова підписала угоду з Облтеплокомуненрго та зі своєї ТЕЦ подає теплоносій на три котельні Облтеплокомуненерго, завдяки чому гарячу воду отримали 297 будинків, заживлених від мереж боржника. Проте для решти 172 будинків, приєднаних до мереж Облтеплокомуненерго, такої технічної можливості немає – вони залишаються без гарячої води", - додали у Нафтогазі.

Читайте також: Укртрансгаз після модернізації запустив компресорну станцію "Гребінківська"

НАК закликав місцеву владу детально проаналізувати ситуацію та активно діяти, щоби рівень розрахунків вирівнявся.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-