Скасування інспекційних відвідувань Держпраці має захистити роботодавців - Ляпіна

Скасування інспекційних відвідувань Держпраці має захистити роботодавців - Ляпіна

Укрінформ
Скасування судом постанови щодо інспекційних відвідувань Державної служби України з питань праці покращить захист прав роботодавців.

Про це на брифінгу в Укрінформі щодо постанови про інспекційні відвідування Держпраці сказала голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, повідомляє кореспондент агентства.

"Це рішення суду (щодо скасування інспекційних відвідувань Держпраці — ред.) припинило хаотичну та далеко не в суспільних інтересах діяльність, що розвивалась через полегшений порядок інспекційних перевірок, які мали місце. Скасування цієї постанови жодним чином не погіршить права працівників та однозначно покращить захист прав роботодавців і має підштовхнути орган контролю до реальної боротьби з тіньовою зайнятістю, а не імітації цього процесу", - сказала Ляпіна.

Вона зазначила, що, згідно зі звітом, який був розроблений Держпраці, Державна регуляторна служба може констатувати: фактично основна кількість встановлених Держпраці порушень у цій сфері стосувалась не викриття тіньової зайнятості, а фіксації порушень у заповненні трудової книжки.

Читайте також: Для ремонту доріг між райцентрами треба ще 50 мільярдів — Омелян

Як відомо, 14 травня цього року Шостий апеляційний адміністративний суд скасував постанову Кабінету міністрів України від 29 квітня 2017 року № 295 "Про деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". Цією постановою затверджено порядки здійснення державного контролю та нагляду за додержанням законодавства про працю.

Отже, з цієї дати скасовано порядки проведення інспекційних відвідувань роботодавців та виїзних перевірок Держпраці щодо нагляду за роботою інспекторів місцевих рад.

Раніше у Державній регуляторній службі заявляли, що тиск на бізнес через державний нагляд (контроль) поки залишається досить серйозним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-