Укртрансгаз після модернізації запустив компресорну станцію

Укртрансгаз після модернізації запустив компресорну станцію "Гребінківська"

Укрінформ
Компресорна станція «Гребінківська» після проведення модернізації працюватиме у штатному режимі. 

Про це повідомляє прес-служба АТ "Укртрансгаз".

"Укртрансгаз запустив у роботу третій із трьох запланованих до оновлення газоперекачувальних агрегатів компресорної станції «Гребінківська». В них замінено старі газотурбінні двигуни на нові потужністю 16 МВт виробництва українського ДП «НВКГ «Зоря» – «Машпроект». Таким чином, оператор ГТС успішно завершить модернізацію станції", - зазначили в Укртрансгазі.

Надалі об’єкт функціонуватиме у штатному режимі роботи: три модернізовані газоперекачувальні агрегати працюватимуть для транспортування газу, а четвертий – виконуватиме резервну роль.

Модернізація дозволить підвищити економічні та екологічні показники обладнання до рівня сучасних європейських стандартів. Так, нові газотурбінні двигуни використовують до 4900 кубометрів на годину паливного газу для забезпечення власної роботи, що на 15% економніше у порівнянні зі старими. При цьому, за результатами фактичного тестування, викиди в атмосферу оксидів азоту та оксидів вуглецю відповідають нормативам Директиви 2010/75/ЄС про промислові викиди.

Читайте також: Нафтогаз готує ГТС до можливого припинення транзиту

До реалізації проекту модернізації на КС «Гребінківська» були залучені представники заводу-виробника обладнання – ДП «НВКГ «Зоря» – «Машпроект». Це дало можливість мінімізувати ризики та оптимізувати термін виконання робіт.

Загальний обсяг газу, який проходить магістральними газопроводами «Уренгой – Помари – Ужгород», «Прогрес» та «Єлець – Курськ – Київ» через КС «Гребінківська», у 2018 році становив 38,5 млрд кубометрів газу, а у 2019 році станом на 1 травня – 14 млрд кубометрів газу.

Як повідомлялося, у серпні 2017 року Укртрансгаз за допомогою системи публічних електронних торгів «Prozorro» закупив газотурбінні двигуни модифікації ДГ90Л2.1 виробництва ДП «НВКГ «Зоря» – «Машпроект» для модернізації КС «Гребінківська» на загальну суму 271,5 млн грн.

У червні 2018 року Укртрансгаз провів відкриті торги на закупівлю послуг з ремонту технологічного обладнання для КС «Гребінківська» на загальну суму 92,7 млн грн. Переможцем тендеру також стало ДП «НВКГ «Зоря» – «Машпроект», назвавши найвигідніші ціну і умови виконання робіт.

У грудні 2018 року в промислову експлуатацію після модернізації був прийнятий перший із трьох запланованих газоперекачувальних агрегатів (ГПА №1).

У березні 2019 року в промислову експлуатацію був прийнятий другий – оновлений ГПА №3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-