Нафта дорожчає на тлі посилення напруженості на Близькому Сході

Нафта дорожчає на тлі посилення напруженості на Близькому Сході

Укрінформ
Ціни на нафту продовжують рости в четвер на тлі посилення напруженості на Близькому Сході, незважаючи на дані про збільшення запасів нафти у США і прогнози ослаблення глобального попиту.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $72,14 за барель, що на $0,37 (0,52%) вище за рівень закриття попередньої сесії. У середу ці контракти зросли в ціні на $0,53 (0,74%) - до $71,77 за барель.

Ф'ючерс на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на $0,33 (0,53%) - до $62,35 за барель. За підсумками попередніх торгів контракт подорожчав на $0,24 (0,39%) - до $62,02 за барель.

Влада Саудівської Аравії у вівторок повідомила про атаку на нафтопровід "Схід-Захід", у якій, за їхніми оцінками, було задіяно сім безпілотних літальних апаратів.

Saudi Aramco вжила заходів обережності і тимчасово припинила експлуатацію трубопроводу для оцінки ситуації.

"Різні чинники, що загрожують скороченням поставок нафти на світовий ринок - від ситуації на Близькому Сході до кризи у Венесуелі - змушують трейдерів нервувати", - зазначає аналітик Informa Economics Маршалл Стівз.

Збільшення запасів США допомагає обмежити зростання цін, проте існує невизначеність щодо того, чи продовжать ОПЕК та інші виробники обмеження на нафтовидобуток у другому півріччі. Завдяки обмеженню виробництва і поставок альянсу ОПЕК+ вдалося підняти ціни на нафту більш ніж на 30%.

Згідно з даними міністерства енергетики США, товарні запаси нафти у країні минулого тижня зросли на 5,431 млн барелів. Опитані The Wall Street Journal аналітики в середньому прогнозували падіння на 1,4 млн барелів.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Запаси бензину в США, за даними Міненерго, знизилися за минулий тиждень на 1,12 млн барелів, дистилятів - збільшилися на 100 тис. барелів. Експерти очікували скорочення першого показника на 600 тис. барелів, другого - на 500 тис. барелів.

Раніше в середу МЕА знизило оцінку зростання світового попиту на нафту в 2019 році на 90 тис. барелів на добу - до 1,3 млн б/д. Очікується, що світовий попит на нафту в поточному році складе 100,4 млн б/д.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 72,19 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 71,92 долара за барель, що на 15 центів вище за рівень закриття торгів ($71,77).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-