Держстат назвав ринок №1 для українських експортерів

Держстат назвав ринок №1 для українських експортерів

Укрінформ
Експорт товарів з України у першому кварталі поточного року зріс на 7,4%, порівняно з першим кварталом минулого року, і становив $12,3 млрд. А ринок ЄC є для українських експортерів ринком номер один.

Як свідчать дані Державної служби статистики України, ринок Європейського Союзу є для українських експортерів ринком номер один, повідомляє Урядовий портал.

Його частка в загальному обсязі експорту склала 42,7%. Найбільшим попитом у товарному розрізі користуються продукція агросектору та металургії. Причому зростання експорту зернових у першому кварталі склало 52%.

Експорт послуг так само зріс – на 12,3% – до $2,87 млрд. В сегменті послуг ринок ЄС теж посідає першу сходинку з часткою 33,6%. За видами послуг найбільш затребувані сфери – транспорт, телекомунікації, ділові послуги, у тому числі наукові, та переробка.

Читайте також: Український аграрний експорт до ЄС у І кварталі збільшився на понад 24%

Тенденції розвитку експорту підкріплюють і показники загального зростання економіки. За оперативними оцінками Держстату, зростання реального ВВП України у першому кварталі становило 2,2%. Економіка України зростає 13 квартал поспіль, зауважується у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-