Укртранснафта у квітні збільшила транзит на 7,4% попри проблеми з російською нафтою

Укртранснафта у квітні збільшила транзит на 7,4% попри проблеми з російською нафтою

Інфографіка
Укрінформ
АТ "Укртранснафта" у квітні поточного року транспортувало 1,04 млн тонн нафти, що на 7,4% більше, ніж у квітні 2018 року, попри вимушену тимчасову зупинку транзиту 25 квітня через потрапляння у нафтопровід зіпсованої нафти.

Про це інформує прес-служба компанії у Facebook.

"У квітні 2019 року загальний обсяг транспортування нафти системою магістральних нафтопроводів сягнув 1,040 млн тонн, що на 7,4% більше, ніж у квітні 2018 року. Обсяг перекачування нафти для споживачів України (НПЗ) у квітні 2019 року зріс у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 13,9% – до 191,7 тис. тонн", - ідеться у повідомленні.

Транзит до країн Східної Європи, порівняно з квітнем 2018 року, зріс на 5,9% – до 848,6 тис. тонн.

Загальний обсяг транспортованої нафти для потреб українських та європейських споживачів за результатами січня-квітня 2019 року становить 4,948 млн тонн нафти, що на 5,2% більше порівняно з аналогічним періодом 2018 року. З них обсяг транспортування нафти для НПЗ України дорівнює 696,9 тис. тонн (на 4,4% більше, ніж у січні-квітні торік), а транзит – 4,252 млн тонн (на 5,4%, ніж за аналогічний період торік).

Попри вимушену тимчасову зупинку транзиту 25 квітня, компанія виконала квітневий план із транспортування нафти, наголошують у прес-службі.

Читайте також: На прокачування брудної нафти до ЄС піде до шести місяців - Укртранснафта

Як повідомлялося, 14 травня в рамках Шостого засідання Міжнародної асоціації транспортувальників нафти у Братиславі російська «Транснефть», угорська група MOL, словацька Transpetrol та АТ «Укртранснафта» розглянули питання компенсації додаткових витрат на проведення нестандартних робіт, пов’язаних із витісненням некондиційної нафти з нафтопроводу «Дружба».

Оскільки врегулювання цього питання не передбачене чинною угодою про надання послуг з транзиту російської нафти, замовником яких є ПАТ «Транснефть», сторони узгоджують додатковий договір до угоди, згідно з яким відбуватиметься розрахунок, визначатимуться терміни та умови компенсації додаткових витрат АТ «Укртранснафта».

Наразі компанія звільнила одну нитку нафтопроводу «Дружба» від нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук, що дозволило відновити транзит українською ділянкою нафтопроводу.

Нафта з підвищеним вмістом хлорорганіки перекачуватиметься партіями європейським споживачам відповідно до графіка, затвердженого всіма зацікавленими сторонами.

Повне прокачування некондиційної нафти Urals з території України до Угорщини і Словаччини може зайняти від чотирьох до шести місяців. Цей термін залежатиме від концентрації хлорорганічних сполук у залишках сировини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-