Дзеркальні санкції оминуть лише п'ять категорій імпорту з РФ

Дзеркальні санкції оминуть лише п'ять категорій імпорту з РФ

Укрінформ
Спеціальне мито, запроваджене сьогодні Кабінетом міністрів України на товари походженням з Російської Федерації, не торкнеться лише “чутливого імпорту”.

Відповідне рішення КМУ прийняв 15 травня, повідомляє Урядовий портал.

У повідомленні зауважується, що винятком із рішення про застосування спеціального мита на товари російського походження стане лише “чутливий імпорт”, такий як вугілля, кокс, бензин, скраплений газ та фармацевтична продукція.

Читайте також: Гройсман сказав, якими будуть українські санкції для РФ

Разом з тим Мінекономрозвитку у Facebook повідомляє, що рішенням уряду також було запроваджене ембарго на цемент та фанеру з РФ.

“Згідно з підрахунками імпорт цементної продукції з Росії на територію України за підсумками 2018 року становив майже $17 млн, а фанери - близько $19,7 млн. Тепер, ці товари заборонені до ввозу на територію України”, - йдеться у повідомленні.

У Мінекономрозвитку додали, що кошти, отримані від запровадження спеціального мита на товари з РФ будуть акумулюватися у спеціальному фонді Державного бюджету та підуть на фінансування заходів з імпортозаміщення.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 серпня 2019 року під час ввезення на митну територію України товарів походженням з Російської Федерації, незалежно від інших видів мита, запроваджується спеціальне мито у відсотках до митної вартості товарів за визначеними ставками, - таке рішення було ухвалене на засіданні уряду 15 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-