Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту впали в середу після несподіваного зростання запасів у США і публікації даних про зростання китайської промисловості в квітні, що виявилися гірше очікувань. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля липневої нафти Brent становила $71,00 (-0,34%). Барель червневої нафти WTI торгувався по $61,38 (-0,65%). Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $71,24 і $61,78 відповідно.

Запаси нафти в США несподівано зросли минулого тижня на 8,6 мільйона барелів до 477,8 мільйона барелів, згідно з даними Американського інституту нафти, опублікованими у вівторок.

Підтримку цінам надає напружена обстановка на Близькому Сході: Саудівська Аравія повідомила у вівторок про удар безпілотників по двом нафтовим насосним станціям неподалік Ер-Ріяда, а в неділю її танкери зазнали атаки біля берегів Об'єднаних Арабських Еміратів.

Тим часом Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) у вівторок заявила, що в цьому році світовий попит на її нафту буде вище, ніж очікувалося, оскільки зростання пропозиції з боку конкурентів, включаючи виробників сланцевої нафти в США, сповільнюється.

Зростання промисловості в Китаї сповільнилося понад очікувань до 5,4% в квітні, підкреслюючи, що Пекін буде змушений приймати додаткові стимулюючі кроки в міру загострення торгової війни з США.

Читайте також: Нафтогаз готує ГТС до можливого припинення транзиту

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 70,94 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 70,86 долара за барель, що на 38 центів нижче за рівень закриття торгів ($71,24).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-