У ДФС повідомили, як платники можуть повернути помилково сплачений ЄСВ

У ДФС повідомили, як платники можуть повернути помилково сплачений ЄСВ

Укрінформ
У Державній фіскальній службі наголошують, що суми єдиного соціального внеску (ЄСВ), помилково сплачені на невідповідний рахунок, можна повернути у визначеному законодавством порядку.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Через зміну рахунків зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до ДФС надходять звернення від платників щодо можливості повернення коштів, які були помилково сплачені на старі рахунки. У разі помилкової сплати сум ЄСВ на невідповідний рахунок платники мають змогу повернути кошти", - йдеться в повідомленні.

У ДФС пояснюють, що повернення помилково сплачених коштів здійснюється відповідно до Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 16 січня 2016 року №6.

Такі кошти повертаються у порядку календарної черговості та на підставі заяви платника про їх повернення.

У випадку надмірної сплати сум єдиного внеску на рахунок 3719 органом доходів і зборів здійснюється зарахування цих коштів у рахунок майбутніх платежів за тим самим рахунком, відповідно до встановленого розміру єдиного внеску та у порядку календарної черговості виникнення зобов'язань платника з цього платежу.

Загалом, станом на 14 травня 2019 року в центральному апараті ДФС знаходиться 1,6 тис. звернень головних управлінь ДФС в областях на загальну суму 7 млн грн (що можуть містити в собі декілька звернень платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування) щодо підкріплення небюджетних рахунків за балансовим рахунком 3719 «Рахунок для зарахування коштів, які підлягають розподілу за видами загальнообов'язкового державного соціального страхування» з метою подальшого повернення помилково сплачених коштів платникам.

Читайте також: ДФС ухвалила 98 рішень про надання розстрочення ПДВ при ввезенні обладнання

Як повідомлялось, із 2 травня 2019 року в Україні діють нові небюджетні рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів Державної фіскальної служби України, для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій у зв’язку з проведенням реорганізації територіальних органів ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-