В Україні розпочали антидемпінгове розслідування щодо імпорту сталевих труб з Китаю

В Україні розпочали антидемпінгове розслідування щодо імпорту сталевих труб з Китаю

Укрінформ
Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) розпочала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сталевих труб з Китаю.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"14 травня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) ухвалила рішення про початок антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну сталевих безшовних гаряче-деформованих труб з Китаю", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у скарзі національного виробника до Мінекономрозвитку стверджується, що у 2015-2018 роках ціни імпорту сталевих безшовних гаряче-деформованих труб з КНР були нижчі за ціни на аналогічний вітчизняний товар, а в 2018 році ціни імпорту були нижчими собівартості товару національного виробника.

Водночас, у 2018 році проти 2015 року зростання обсягів імпорту сталевих безшовних гаряче-деформованих труб з Китаю становило 356%.

Комісія встановила, що національний виробник навів достатньо доказів того, що імпорт в Україну сталевих безшовних гаряче-деформованих труб походженням із КНР міг здійснюватися за демпінговими цінами. Відтак, МКМТ ухвалила рішення про початок антидемпінгового розслідування.

Також МКМТ продовжила на 3 місяці антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну прутків з вуглецевої та інших легованих сталей з Білорусі та Молдови.

Читайте також: Український експорт за I квартал зріс майже на $1 мільярд - МЕРТ

Як відомо, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) є оперативним органом державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності. До складу Комісії входять представники органів виконавчої влади в Україні; персональний склад затверджується Кабінетом міністрів України за поданням голови Комісії. Рішення Комісії приймаються простою більшістю голосів, а в окремих випадках, передбачених Законом, двома третинами (кваліфікованою більшістю) голосів її членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-