Суд розгляне у липні позов щодо

Суд розгляне у липні позов щодо "космічної" премії Коболєва

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва розгляне 1 липня по суті позов щодо виплати премії голові правління ПАТ "НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву.

Про це інформує прес-служба суду.

"Відбулося підготовче засідання у справі за позовом ПАТ "НАК «Нафтогаз України" до Державної аудиторської служби України щодо виплати премії голові правління Андрію Коболєву. Зокрема, суд розглянув заяву представника Національного антикорупційного бюро України про залучення НАБУ до участі у справі як третьої особи та відмовив у її задоволенні... Сьогодні суд завершив підготовче провадження у справі та призначив на 1 липня розгляд справи по суті", - ідеться в повідомленні.

Також повідомляється, що суд відмовив у задоволенні клопотання про розгляд справи у закритому судовому засіданні.

У суді нагадують, що позивач просить суд визнати протиправною та скасувати повністю вимогу Державної аудиторської служби України, у якій йдеться зокрема про те, що на порушення Постанови Кабінету міністрів України "Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств" голові правління Компанії Андрію Коболєву було виплачено премії у розмірі понад 228 млн грн.

Читайте також: Нафтогаз поспішив із захмарними преміями за Стокгольмьский арбітраж - Прем'єр

Також у даній вимозі зазначено й про те, що під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності ПАТ "НАК "Нафтогаз України" було встановлено порушення законодавства, зокрема, без підстав списано дебіторську заборгованість ПАТ "Газпром" на суму понад 11 млн грн, чим заподіяно збитків на зазначену суму.

Як повідомляв Укрінформ, у березні Окружний адміністративний суд м. Києва відкрив провадження за позовом від НАК "Нафтогаз України" до Державної аудиторської служби України щодо виплати премії голові правління Андрію Коболєву.

Позивач просить суд визнати протиправною та скасувати повністю вимогу ДАСУ, у якій йдеться про те, що премія в розмірі 228 млн гривень була виплачена Коболєву з порушенням постанови уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-