Нафта Brent дорожчає, WTI стабільна

Нафта Brent дорожчає, WTI стабільна

Укрінформ
Ціни на нафту еталонної марки Brent помірно зростають у понеділок, інвестори оцінюють провал торгових переговорів США з Китаєм та інші важливі для ринку фактори.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Липневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $0,25 (0,35%) - до $70,87 за барель. На торгах минулої п'ятниці їх ціна виросла на $ 0,23 (0,33%) і становила на закриття $ 70,62 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на червень на електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) не змінилася, залишилася на рівні $61,66 за барель. На попередніх торгах WTI подешевшала на $0,04 (0,06%).

Основним негативним фактором для нафтового ринку є погіршення відносин між США і Китаєм. Країни не зуміли домовитися з ключових торговельних питань, і Вашингтон оголосив про підвищення мит на імпорт китайських товарів. У відповідь Пекін пообіцяв вжити заходів у відповідь.

Економічний радник президента США Ларрі Кадлоу заявив у неділю, що подальших переговорів між представниками США і Китаю не заплановано, однак не виключив можливості зустрічі лідерів двох країн на полях саміту G20 в кінці червня.

Читайте також: Криза поставок російської нафти відкриває для України перспективи — експерт

Нафта отримала певну підтримку від даних нафтосервісної компанії Baker Hughes про те, що число діючих нафтових бурових установок в Сполучених Штатах минулого тижня скоротилася на 2 одиниці, до 805 одиниць.

Крім того, видобуток на норвезькому родовищі Oseberg Field Center припинено з минулої середи через технічні неполадки. На цьому родовищі видобувається близько 6% всієї норвезької нафти.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 71,00 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 70,85 долара за барель, що на 23 цента вище за рівень закриття торгів ($70,62).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-