Гройсман вірить у завершення анбандлінгу

Гройсман вірить у завершення анбандлінгу "Нафтогазу" до кінця року

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" має всі можливості для завершення анбандлінгу як умови залучення іноземного партнера до управління газотранспортною системою України до 1 січня 2020 року, і відповідальність за це несе голова правління НАК Андрій Коболєв.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Це можливо, якщо цим професійно займатися", - сказав Гройсман.

За його словами, що стосується подальшої діяльності газотранспортної системи, анбандлінгу і видобутку газу - це персональна відповідальність НАК "Нафтогаз України" і голови правління Коболєва. "Він має сьогодні мандат, щоб ефективно провести всю цю роботу, збільшити видобуток газу, забезпечити функціонування спільно з міжнародними партнерами газотранспортної системи", - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр зауважив, що всі необхідні урядові акти були ухвалені ще в 2016 році.

Читайте також: П'ять операторів ЄС допоможуть Нафтогазу створити незалежного оператора ГТС

Коментуючи новий раунд тристоронніх переговорів, про необхідність якнайшвидшого проведення якого заявив днями віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, прем'єр зазначив, що українську делегацію на них як і раніше очолює міністр закордонних справ, якому такі повноваження дав уряд.

На уточнююче запитання, чи не буде перешкодою для продовження переговорів зміна міністра закордонних справ у зв'язку з обранням нового президента України, Гройсман констатував, що наразі уповноваженим урядом займатися цим питанням залишається нинішній глава МЗС Павло Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-