Суд об'єднав п'ять позовів Коломойського до НБУ і ПриватБанку

Суд об'єднав п'ять позовів Коломойського до НБУ і ПриватБанку

Укрінформ
Господарський суд Києва ухвалив рішення об'єднати в одну справу всі п'ять проваджень, відкритих за позовами Ігоря Коломойського до НБУ і ПриватБанку про законність п'яти кредитних договорів і його особистого поручительства за ними.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Національного банку.

"Сьогодні Господарський суд Києва прийняв рішення об'єднати 5 позовів, що були подані Ігорем Коломойським, в одне провадження", - сказали в НБУ.

У Нацбанку наголосили, що суд запланував розглянути цю справу 20 травня.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2016 року ПриватБанк був націоналізований рішенням українського уряду. Також повідомлялося, що з ПриватБанку перед націоналізацією було виведено 110 млрд грн через фіктивні компанії.

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, 18 квітня 2019 року визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Розгляд даної справи тривав із червня 2017 року.

Читайте також: Судові рішення навколо ПриватБанку загрожують фінансовій стабільності — НБУ

В Окружному адміністративному суді Києва пояснили своє рішення стосовно визнання незаконною націоналізації ПриватБанку тим, що відповідачі у цій справі не довели правомірності віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

На початку травня ЗМІ стало відомо, що український олігарх Ігор Коломойський, який нині проживає в Ізраїлі, подав п’ять нових позовів до НБУ та ПриватБанку, в яких екс-власник оскаржує п'ять кредитних договорів і свою поруку за ними. Підготовчі засідання у справах були призначені на 10 травня, 16 травня, 22 травня (два засідання) і 23 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-