Міненерго планує позбутися функцій з управління держпідприємствами - Насалик

Міненерго планує позбутися функцій з управління держпідприємствами - Насалик

Фото
Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України має позбутися функцій з управління державними підприємствами.

Про це під час зустрічі з експертами урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції», яка проведена на виконання Антикорупційної програми Міненерговугілля на 2018-2020 роки, заявив міністр Ігор Насалик, пише прес-служба відомства.

«Міністерство має здійснювати виключно формування політики та нормативно-правової бази у сфері енергетики. Ні господарська діяльність державних підприємств, ні управління їх майном не повинні координуватись міністерством, що унеможливить будь-які корупційні ризики», - переконаний міністр.

Під час зустрічі було також проведене експертне обговорення питань статусу імплементації Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні (ЕІТІ), а також користування приватними енергопостачальними організаціями енергорозподільчими мережами, що належать державі.

Читайте також: Насалик пояснив, чим для українців вигідне обмеження "зеленого" тарифу

Насалик поінформував про функції Міненерговугілля та сферу відповідальності, а також заходи Міненерговугілля з метою реформування корпоративного управління державними енергетичними підприємствами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-