Уряд схвалив рішення про компенсації Україні імпортних закупівель військової продукції

Уряд схвалив рішення про компенсації Україні імпортних закупівель військової продукції

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив рішення, яке забезпечить отримання від міжнародних партнерів компенсацій Україні імпортних закупівель військової продукції на суму вище 5 млн євро.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"8 травня Кабінет міністрів підтримав ініційовані та розроблені Мінекономрозвитку зміни до порядку укладення компенсаційних (офсетних) договорів, застосованих у результаті здійснення закупівель імпортної продукції оборонного призначення на суму, що перевищує 5 млн євро", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що згідно з ухваленим рішенням уряду функції організації та координації діяльності суб’єктів офсетної діяльності закріплюються за офсетною комісією з представників державних замовників, державних підприємств, установ та організацій. Для ефективної взаємодії суб’єктів у процесі отримання офсету вона діятиме при Кабінеті міністрів України.

Також зазначається, що ухвалене рішення передбачає залучення державного замовника з державного оборонного замовлення, якщо той закуповує імпортну продукцію в іноземного постачальника, до проведення переговорів з ним стосовно отримання Україною відповідних компенсацій (офсетів).

Читайте також: ЄБРР погіршив прогноз зростання економіки України

Як відомо, компенсаційний договір - це укладений між офсетним бенефіціаром, яким може бути державний замовник або суб'єкт державної форми власності, та іноземним постачальником зовнішньоекономічний договір (контракт), що визначає предмет, вартість, види компенсації (офсету), які іноземний постачальник передає Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-