Нафта дорожчає через санкції США та збільшення імпорту Китаєм

Нафта дорожчає через санкції США та збільшення імпорту Китаєм

Укрінформ
Ціни на нафту збільшилися у середу на фоні посилення санкцій США проти Ірану та Венесуели, а також зростання імпорту сирої нафти Китаєм.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля липневої нафти Brent склала $70,23 (+ 0,50%). Барель червневої нафти WTI торгувався по $61,88 (+ 0,78%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $69,88 і $61,40 відповідно.

Аналітики вважають, що після введення санкцій США щодо Ірану та Венесуели світові ринки нафти залишаться напруженими.

Імпорт нафти до Китаю у квітні збільшився до рекордних 10,64 млн бар./добу. (б/д), свідчать дані Головного митного управління КНР. Це на 11% більше, ніж за той же місяць минулого року. Згідно зі статистичними даними, імпорт Китаю за перші чотири місяці року в середньому склав близько 10,03 млн б/д, що на 8,9% більше, ніж за той же період роком раніше.

Читайте також: Нафта торгується різноспрямовано на тлі спору між Китаєм і США

Зростаючий попит на нафту в КНР обумовлений обмеженістю пропозиції на світових ринках.

Напередодні Управління енергетичної інформації США (EIA) зменшило прогноз зростання світового попиту на нафту в 2019 році на 20 тис. б/д, - до 1,38 млн б/д. Подальше зростання нафтовидобутку в США також може послабити занепокоєння з приводу обсягів глобальних поставок.

Очікується, що видобуток сирої нафти в США цього року складе в середньому 12,45 млн б/д порівняно з нинішніми 12,3 млн б/д, що вже є рекордом, йдеться у повідомленні EIA. Згідно з прогнозами Управління, до 2020 року видобуток у США складе в середньому 13,38 млн б/д, що зробить США найбільшим виробником нафти у світі.

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 70,22 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 69,81 долара за барель, що на 7 центів нижче за рівень закриття торгів ($69,88).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-