У квітні частка вживаних авто на ринку сягнула 77% - експерти

У квітні частка вживаних авто на ринку сягнула 77% - експерти

Укрінформ
У квітні свою першу реєстрацію в Україні пройшли 22,5 тисячі розмитнених легкових авто з пробігом, при цьому частка вживаних автомобілів на первинному ринку сягнула 77%.

Про це повідомляє Асоціація автовиробників України "Укравтопром".

"Протягом квітня свою першу реєстрацію в Україні пройшли 22,5 тис. розмитнених легкових авто з пробігом. В результаті частка вживаних автомобілів на первинному ринку склала майже 77%", - ідеться у повідомленні.

Також зазначається, що порівняно з квітнем минулого року реєстрації ввезених з-за кордону легковиків з пробігом зросли в 3,5 разу, а їхня частка на первинному ринку збільшилася на 28%.

"Половину цих реєстрацій склали автомобілі віком старше 10 років. Вибираючи вживану іномарку, українці частіше віддавали перевагу автомобілям з дизельними двигунами. Минулого місяця такі автомобілі охопили 53% первинних реєстрацій імпортованих авто з пробігом. У той же час, частка бензинових авто склала 35%, автомобілів з ГБО – близько 9%, і 3% припало на електромобілі та гібриди", - додають в Укравтопромі.

Читайте також: Попит на нові комерційні авто у квітні знизився на 28%

Крім того, повідомляється, що лідером місяця став Volkswagen: 3,7 тис. машин цієї німецької марки поміняли своїх іноземних власників на українських. Другою за популярністю стала марка Skoda, 1848 вживаних автомобілів якої було ввезено і минулого місяця зареєстровано в Україні. На третьому місці – Renault з результатом 1821 авто.Також високий попит в українців мали автомобілі марок Opel – 1777 шт. і Ford – 1550 шт.

Загалом із початку року українську реєстрацію отримали 206 930 легкових авто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-