Аграріям за чотири місяці компенсували 128 мільйонів за придбану техніку

Аграріям за чотири місяці компенсували 128 мільйонів за придбану техніку

Укрінформ
За чотири місяці українським аграріям компенсовано понад 128 млн грн за придбану вітчизняну сільгосптехніку та обладнання.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

“Cтаном на 3 травня сума коштів, яка підлягає частковій компенсації вартості техніки та обладнання, за період грудень 2018 року та січень-березень 2019 року становить 128,09 млн грн. За звітний період програмою скористалося 709 сільгосптоваровиробників, які придбали 1202 одиниці техніки та обладнання.”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідна інформація надійшла від 10 уповноважених банків – Ощадбанк, ПриватБанк, Укрексімбанк, Укргазбанк, Райффайзен банк, Банк «Південний», Банк інвестицій та заощаджень, ПУМБанк, Індустріалбанк, Кредобанк.

В Мінагрополітики зауважили, що 22 квітня поточного року в рамках реалізації бюджетної програми оновлено Перелік вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету. До Переліку додано 2 124 нових найменувань техніки та обладнання, яких тепер налічується 11 374 від 163 заводів-виробників. Перелік заводів-виробників також збільшився на 22. Із Переліком вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання можна ознайомитися на спеціальному сайті, який присвячено виключно дотаціям.

Читайте також: Заморозки не позначилися на сходах посівів зернових культур - Трофімцева

Наголошується, на 2019 рік Державним бюджетом України за програмою “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” передбачено видатки на суму 881,79 млн грн за напрямами: часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва – 681,79 млн грн; часткова компенсація вартості спеціальних вагонів для перевезення зерна, обладнання для виробництва біоетанолу та електроенергії з біомаси, що були закуплені у вітчизняних виробників, – 200,0 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-