Цьогоріч надходження від ЄСВ перевищили 84 мільярди - ДФС

Цьогоріч надходження від ЄСВ перевищили 84 мільярди - ДФС

Укрінформ
Державна фіскальна служба України у січні-квітні 2019 року забезпечила надходження 84,7 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ), що на 16,4 млрд грн більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав в.о. голови ДФС Олександр Власов.

"За січень-квітень 2019 року забезпечено надходження ЄСВ в сумі 84,7 млрд грн, що на 16,4 млрд грн більше, ніж за чотири місяці минулого року. Зокрема, у квітні - 23,5 млрд грн, що майже на 5 млрд грн плюс", - написав Власов.

Він зазначив, що за три місяці цього року кількість застрахованих осіб зросла на понад 290 тис. осіб – до 10,6 млн. Заробітна плата та грошове забезпечення, на які нараховується єдиний внесок, за січень-березень 2019 року становили 275,6 млрд грн, що майже на 50 млрд грн більше, ніж за той самий період торік.

"Переконаний, рішення Уряду та законодавчі зміни парламенту були правильними кроками, що привели до детінізації зайнятості, скоротили частку виплати зарплати без оподаткування та надали можливість в наступні роки суттєво збільшити зарплату. Тому вплив на економіку (від зниження ставки ЄСВ - ред.) був виключно позитивним", - зауважив Власов.

Читайте також: ДФС ухвалила 98 рішень про надання розстрочення ПДВ при ввезенні обладнання

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві фінансів вважають, що зниження єдиного соціального внеску в 2015-2016 роках було правильним кроком та дало поштовх до зростання економіки. Раніше, експерт з питань оподаткування у команді новообраного президента України Володимира Зеленського Данило Гетманцев повідомив, що рішення уряду знизити ставку єдиного соціального внеску у 2016 році у два рази було «бездумним популізмом», який призвів до державних втрат.

У грудні 2015 року парламент наважився на рішучий крок: майже вдвічі зменшив розмір ставки єдиного внеску для роботодавців, встановивши її на рівні 22%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-