Аеропорт

Аеропорт "Харків" збільшив у квітні міжнародний пасажиропотік на 57%

Укрінформ
У квітні міжнародний пасажиропотік аеропорту «Харків» зріс більше, ніж наполовину.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі аеропорту.

"Міжнародний пасажиропотік аеропорту «Харків» у квітні становив 75,5 тисячі осіб. Це на 57% більше, ніж у квітні минулого року, коли показник був на рівні 48,1 тисячі. Враховуючи також внутрішні перельоти, послугами аеропорту у квітні скористалися 92,9 тисячі пасажирів - на 43% більше, ніж минулого року", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що в квітні кількість рейсів зросла на 27% - з 327 до 414. Міжнародних вильотів було виконано 282, внутрішніх - 132.

Топ-напрямками стали Шарм-Ель-Шейх, Київ, Стамбул, Відень і Варшава. Також популярності набирають перельоти в Рим і Мілан, відкриті в березні.

У прес-службі аеропорту також повідомили, що в квітні також відбулося кілька знакових подій. Авіакомпанія SkyUp Airlines відкрила продаж на новий напрямок Харків-Париж, доступний з червня. Крім того, аеропорт відновив прийняття широкофюзеляжних літаків після зимової перерви. Однією із святкових подій стало прибуття в аеропорт брендованого літака ФК «Шахтар».

Читайте також: Влада шукає ефективні механізми співпраці з авіакомпанією "Мотор-Січ" - Омелян

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році аеропорт "Харків" планує збільшити пасажиропотік на 25% - до 1,2 мільйона мандрівників за рахунок залучення нових авіаперевізників. Серед авіакомпаній, які здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, - лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень: Ryanair, Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, LOT, Ernest, МАУ, SkyUp і багато інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-