Нафта дешевшає через зростання виробництва у США

Нафта дешевшає через зростання виробництва у США

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в п'ятницю через зростання виробництва сировини в США й очікуваного збільшення пропозиції з боку Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК).

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля липневої нафти Brent становила $70,53 (-0,31%). Барель червневої нафти WTI торгувався по $61,76 (-0,08%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $70,75 і $61,81 відповідно.

За підсумками тижня, що минає, зниження цін на нафту марки Brent може становити 2,6%, на WTI - 2,5%. Таким чином, світові зразки можуть закінчити зниженням другий тиждень поспіль.

«Ціни на нафту впали через зростання виробництва в США, що триває», - сказав Міхір Кападія, виконавчий директор Sun Global Investments.

Минулого тижня видобуток сирої нафти в США досяг рекордних 12,3 млн бар./добу (б/д), що приблизно на 2 млн б/д більше, ніж минулого року. Експорт сирої нафти з США вперше перевищив 3 млн б/д, про що свідчать дані Управління енергетичної інформації (EIA).

Зростання нафтовидобутку в США допомогло частково компенсувати зниження поставок іранської і венесуельської нафти на тлі американських санкцій, а також скорочення пропозиції альянсом ОПЕК+.

Зниженню цін сприяло відновлення прокачування «чистої» російської нафти до Західної Європи по трубопроводу «Дружба». Раніше її транспортування було призупинено через забруднення сировини хлорорганічними сполуками. У Польщі уряд розконсервував стратегічні резерви сирої нафти для забезпечення поставок на місцеві НПЗ.

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 70,50 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 70,39 долара за барель, що на 36 центів нижче за рівень закриття торгів ($70,75).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-