Ірак та Siemens підписали енергетичну

Ірак та Siemens підписали енергетичну "дорожню карту" на $14 мільярдів

Укрінформ
У Берліні у віторок підписаний меморандум про взаєморозуміння між урядом Іраку та німецьким енергетичним концерном SiemensAG.

Церемонія відбулася перед прес-конференцією канцлера ФРН Ангели Меркель і прем'єр-міністра Іраку Аділя Абдул-Махді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Меморандум є "дорожньою картою" щодо розбудови енергетики Іраку… Документ – лише перший крок, який відкриє шлях до великих проектів в Іраку», - сказала Меркель.

Аділь Абдул-Махді у свою чергу зазначив, що реалізація "дорожньої карти" розвитку енергетики в його країні оцінюється загалом у 14 млрд доларів.

Варто зазначити, що йдеться про проект будівництва електростанцій потужністю 11 гігават в Ісламській республіці. Головним конкурентом Siemens є американська компанія General Electricics (GE), яка має підтримку уряду у Вашингтоні.

Читайте також: Російський суд відмовив Siemens у перегляді позову щодо "кримських турбін"

На переговорах глав урядів ішлося також про безпековий аспект. Меркель нагадала, що Німеччина роками була активно задіяна в Іраку, виділила 1,7 млрд євро за програмою розвитку країни, прийняла велику кількість біженців та опікується підготовкою сил безпеки країни.

Канцлер також підтвердила підтримку територіального суверенітету Іраку, включно з населеними курдами регіонами. «Берлін інтенсивно співпрацює з регіоном Ербіля, однак вважає його частиною території Іраку, так буде й надалі», - запевнила Меркель.

Абдул-Махді зі свого боку назвав відносини між Ербілем і Багдадом «чудовими», хоча й визнав наявність «відкритих проблем, які залишились у спадок».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-