Іноземні інвестори сказали, чого очікують від нового Президента

Іноземні інвестори сказали, чого очікують від нового Президента

Опитування
Укрінформ
Іноземні інвестори чекають від нового Президента боротьбу з корупцією та обмеження впливу олігархів.

Про це свідчать результати опитування іноземних інвесторів, яке Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА), Dragon Capital та Центр економічної стратегії (ЦЕС) провели у квітні 2019 року.

“Серед опитаних іноземних інвесторів 88% зацікавлені інвестувати в Україну, проте більшість — 68% — очікуватимуть результатів парламентських виборів та формування нового уряду", - йдеться в опитуванні.

На думку респондентів, першочерговими кроками новообраного Президента на посаді мають бути демонстрування ефективних заходів боротьби з корупцією, призначення реформаторів з високою репутацією на ключові державні посади, а також відокремлення політики та бізнес-інтересів через обмеження впливу олігархів.

Водночас вони вважають, що відхилення від західного геополітичного вектора розвитку країни, підрив засад антикорупційної політики та незалежності Національного банку максимально негативно вплине на інвестиційні та бізнес-рішення опитаних інвесторів у наступні 3-6 місяців.

Вже четвертий рік поспіль основними перешкодами для інвестицій респонденти назвали розповсюджену корупцію та недовіру до судової системи в Україні. Значно погіршують інвестиційну привабливість монополізація ринків та захоплення влади олігархами. Нестабільна валюта та фінансова система втратили місце в ТОП-3 і стали шостою найбільшою перешкодою для інвестування в Україну. Суттєвою перешкодою залишається військовий конфлікт з Росією, а також репресивні дії правоохоронних органів, які піднялись з сьомої позиції на п’яту.

Читайте також: Експерт пояснила, чому Зеленському буде важко “ламати” систему

Опитування проводилось Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА) та інвестиційною компанією Dragon Capital за аналітичної підтримки Центру економічної стратегії 15-19 квітня 2019 року. Всього в опитуванні взяли участь 75 респондентів, зокрема портфельні і стратегічні інвестори, які вже мають інвестиції і які тільки планують інвестувати в Україну. Опитування приходило методом онлайн-інтерв’ю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-