Україна запропонувала Китаю спільні інфраструктурні та енергетичні проекти

Україна запропонувала Китаю спільні інфраструктурні та енергетичні проекти

Укрінформ
Україна запропонувала китайській стороні портфель спільних проектів з розвитку транспортної інфраструктури, альтернативної енергетики, високих технологій.

Про це сказав перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час Другого міжнародного форуму «Один пояс, один шлях», повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«Україна є стратегічно важливим логістичним вузлом між Азією та Європою. Найкращий підхід до подальшої розбудови китайського експресу до Європи, про який говорить Уряд КНР, – це створення маршрутів через Україну. Ми пропонуємо китайським колегам спільний проектний портфель: розвиток портової інфраструктури, об’єктів альтернативної енергетики, будівництво автомобільних доріг та мостів, розвиток об’єктів залізниці та аеропортів, високі технології, співпрацю в аерокосмічній сфері, переробку агропродукції», - сказав Кубів.

Він зазначив, що китайські спеціалісти провели консультації з українськими колегами щодо участі України та КНР у розбудові Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту, що забезпечить доставлення вантажів із Китаю до країн ЄС.

«Україна готова запропонувати вигідні транспортні маршрути територією України для сполучення Китаю з країнами Європи, а ще налагодити кооперацію між підприємствами України і Китаю з подальшою реалізацією продукції на ринках ЄС. Ми також готові розвивати співробітництво з модернізації української промисловості та створювати спільні виробничі потужності. Фактично, йдеться про створення підвалин для розбудови торговельного та промислового коридору Китай-Україна-ЄС», - зауважив Кубів.

Читайте також: Підприємства ОПК сплачуватимуть до бюджету лише 30% прибутку - Мінфін

Як повідомлялось, «Один пояс і один шлях» — глобальна ініціатива уряду Китаю щодо торговельно-економічної, культурної та науково-технологічної співпраці. У рамках ініціативи розбудовується транспортно-логістичний проект, реалізація якого поєднає Китай та країни Західної Європи. У розвиток країн уздовж Нового Шовкового шляху Китай планує до 2020 року інвестувати $800 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-