Кодекс про банкрутство дасть змогу виводити з тіні понад 5 мільярдів щороку - МЕРТ

Кодекс про банкрутство дасть змогу виводити з тіні понад 5 мільярдів щороку - МЕРТ

Укрінформ
Успішна реалізація онлайн-аукціонів у банкрутстві може сприяти виведенню з тіні активів на суму понад 5 млрд грн на рік.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

"У разі успішної реалізації прозорих онлайн-аукціонів в банкрутстві, ми можемо вивести з тіні активів на суму понад 5 млрд грн на рік. Новий Кодекс про банкрутство вже підписав президент України", - написав Нефьодов.

Він зазначив, що, за даними експертів Світового банку, середня тривалість процедури банкрутства в Україні становить 2,9 року. І після всіх мук інвестор поверне хіба що 8% від суми своїх вимог.

"З новим кодексом підприємства нарешті зможуть результативно розпочинати процедуру банкрутства, проходити санацію і виходити з неї. А для цього слід створити цілком прозору та зрозумілу процедуру реалізації майна боржника через публічний онлайн-аукціон. Мінекономрозвитку разом з Мін'юстом працює над затвердженням порядку проведення електронних аукціонів", - написав перший заступник міністра.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе про ринок ЄС: Інтеграція дає шанс українським товарам

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила Кодекс України з процедури банкрутства 18 жовтня минулого року. Згідно із кодексом, боржник має право звернутися до господарського суду з заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, якщо розмір прострочених зобов’язань боржника перед кредиторами становить не менше 30 мінімальних розмірів заробітної плати. Ще однією умовою звернення до суду про визнання банкрутом є те, що боржник припинив погашати кредити чи здійснювати інші планові платежі у розмірі більш як 50% місячних платежів по кожному з кредитних та інших зобов’язань упродовж двох місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-