В Одесі викрили центр мінімізації митних платежів з обсягом імпорту 200 мільйонів

В Одесі викрили центр мінімізації митних платежів з обсягом імпорту 200 мільйонів

Укрінформ
Співробітники податкової міліції припинили в Одесі діяльність центру мінімізації митних платежів, обсяг імпортних операцій якого перевищував 200 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС).

"Співробітники податкової міліції Офісу великих платників податків ДФС спільно із слідчими Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві, припинили в Одесі діяльність центру мінімізації митних платежів (ЦММП). Обсяг ТМЦ, ввезених через компанії, що входять до складу ЦММП, становить понад 200 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У рамках розслідування кримінального провадження за ознаками ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України встановлено групу осіб, що надавали підприємствам реального сектору економіки послуги щодо заниження митної вартості товарів під час їх імпорту із-за кордону. У схемі фігуранти використовували низку підконтрольних компаній імпортерів та нерезидентів, зареєстрованих в різних країнах світу.

За даними слідства, фігуранти кримінального провадження виготовляли на замовлення клієнтів-вигодонабувачів підроблені імпортні контракти, інвойси та інші документи від імені підконтрольних підприємств-нерезидентів щодо імпорту певної продукції. До цих документів вносили неправдиві відомості щодо вартості та кількості ТМЦ, які імпортували на адресу підконтрольних компаній-резидентів.

Підроблені пакети документів використовувалися при митному оформленні товарів, внаслідок чого значно занижувалася фактурна вартість імпортованої продукції та сума митних платежів. А в подальшому ввезені таким чином товари передавали замовникам-вигодонабувачам та підконтрольним фізичним особам — підприємцям, які перебувають на спрощеній системі оподаткування та здійснюють реалізацію товарів у торговельних центрах та торгових точках на території Одеської області.

Читайте також: Уряд знайде рішення для диверсифікації ринку нафтопродуктів - Гройсман

За поставлену продукцію замовники розраховувались готівкою без відображення вказаних операцій у податковому обліку, а сформований імпортерами імпортний податковий кредит фігуранти «реалізовували» підприємствам реального сектору економіки. Вартість товарів, які було ввезено через такі компанії, перевищив 200 млн грн.

При санкціонованих обшуках, які було проведено в офісних приміщеннях і за місцями проживання фігурантів справи, вилучено 100 печаток підприємств-нерезидентів, печатки компаній-резидентів, реєстраційні та бухгалтерські документи підконтрольних фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності та чорнові записи, що підтверджують злочинну діяльність, а також 129 одиниць обладнання для майнінгу вартістю понад 2,5 млн грн, електронні носії інформації, комп’ютерну техніку та 25 тонн товарів на 2,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-