Збитки ДПЗКУ на $60 мільйонів: Обвинувальний акт щодо причетної особи направили до суду

Збитки ДПЗКУ на $60 мільйонів: Обвинувальний акт щодо причетної особи направили до суду

Укрінформ
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до Печерського райсуду Києва обвинувальний акт стосовно працівника міжнародного зернотрейдера, причетного до завдання 60 млн доларів збитків ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Про це повідомляє у понеділок прес-служба САП у Facebook.

"19.04.2019 року прокурорами САП направлено до Печерського районного суду м.Києва для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно працівника міжнародного зернотрейдера за обвинуваченням у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 369; ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190; ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає САП, досудовим розслідуванням було встановлено, що впродовж липня-жовтня 2014 року ця особа сприяла міжнародному трейдеру зернової продукції, який є громадянином Угорщини, у заволодінні зерновою продукцією ПАТ «ДПЗКУ» загальною вартістю на понад 60 млн доларів.

Так, у подальшому отримані від продажу зерна кошти у сумі понад 40,9 млн доларів, як уточнили у відомстві, були легалізовані обвинуваченим через іноземні компанії, зареєстровані в офшорних юрисдикціях.

"При цьому встановлено, що для створення умов щодо заволодіння зерновою продукцією службовим особам ПАТ «ДПЗКУ» було обіцяно надати неправомірну вигоду у розмірі понад 667 тис. доларів", - поінформували у САП.

Зазначається, що наразі у даному розслідуванні це вже четверта особа, стосовно якої обвинувальний акт направлений до суду.

Читайте також: Державна зернова корпорація на 60% збільшила продаж борошна та крупів

Також наразі детективи НАБУ та прокурори САП вживають заходи щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, які переховуються від правоохоронних органів за межами України.

"Санкція статті за найбільш тяжкий злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна", - уточнюється у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-