Цьогоріч НБУ повернув понад 1,1 мільярда рефінансу від неплатоспроможних банків

Цьогоріч НБУ повернув понад 1,1 мільярда рефінансу від неплатоспроможних банків

Укрінформ
Національний банк у I кварталі 2019 року отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1,15 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України у I кварталі 2019 року отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1 151,5 млн грн. Ця сума складається з коштів, що надійшли від реалізації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заставного майна (активів) та коштів, отриманих з інших джерел", - йдеться у повідомленні.

Найбільше коштів отримано від реалізації майнових прав – 1,044 млрд грн. Ще 57,4 млн грн надійшли від реалізації нерухомого майна. Іншими джерелами стали кошти від прийняття іпотеки на баланс НБУ на суму 30,7 млн грн, списання за рахунок сформованого резерву на 17,0 млн грн та отримання коштів від погашення заборгованості за заставленими НБУ кредитними договорами на суму 2,6 млн грн.

За найвищу ціну – 722 млн грн – реалізовано майнові права, передані ПАТ «КБ «Надра» у заставу НБУ.

Крім того, у 1 кварталі 2019 року в повному обсязі реалізовані активи неплатоспроможних банків ПАТ "Брокбізнесбанк", ПАТ "КБ "Даніель" та ПАТ "Автокразбанк", що були передані ними у заставу НБУ. Загалом від реалізації цих активів Національний банк отримав 27,2 млн грн.

Читайте також: Суд скасував поруку Коломойського щодо ПриватБанку

Як повідомлялось, у I кварталі 2018 року Національний банк отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 969,2 млн грн. Загалом за 2017-2018 роки ця сума становить близько 5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-