EBA назвала сім кроків, яких бізнес очікує від новообраного президента

EBA назвала сім кроків, яких бізнес очікує від новообраного президента

Укрінформ
Бізнес очікує на сім першочергових кроків від новообраного Президента України, серед яких - забезпечення макроекономічної стабільності, включаючи підписання меморандуму з МВФ щодо продовження співпраці, захист і продовження структурних реформ.

Про це повідомляє прес-служба Європейської бізнес-асоціації (EBA).

"Забезпечення макроекономічної стабільності, включаючи підписання меморандуму з МВФ щодо продовження співпраці. Крім того, гарантування незалежності Національного банку та публічна підтримка політики низького дефіциту бюджету. Захист та продовження структурних реформ, проведених у минулі роки, включаючи, але, водночас, не обмежуючись, наступними: реформою публічних закупівель, продовженням автоматичного відшкодування ПДВ та дерегуляції, реформою ДФС, медичною реформою, децентралізацією тощо", - перелічуються в повідомленні побажання до президента.

Крім того, бізнес очікує від майбутнього глави держави забезпечення незалежності ринкових регуляторів, починаючи з Антимонопольного комітету та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а також усебічного сприяння продовженню структурних реформ, у тому числі, шляхом публічної підтримки та ініціації законодавчих змін, починаючи з відкриття ринку землі та проведення прозорої приватизації великих державних підприємств з можливістю застосування британського права.

Читайте також: Бізнес закликав до 20 липня розблокувати транш МВФ для України

"Подання на посади генерального прокурора та голови СБУ, міністра закордонних справ та міністра оборони професіоналів з бездоганною репутацію та відсутністю зв’язків з олігархами або ж великим бізнесом. Презентація плану реформування правоохоронних органів з метою зниження тиску на бізнес та всебічне сприяння виконанню цього плану новопризначеними особами. Перезапуск Національного агентства з питань запобігання корупції та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, підтримка діяльності НАБУ та Всеукраїнської Асоціації кредитних спілок", - називають в асоціації інші першочергові кроки, що їх, на думку бізнесових кіл, має зробити президент .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-