В Україні зареєстрували першу емісію облігацій за стандартами ЄС

В Україні зареєстрували першу емісію облігацій за стандартами ЄС

Укрінформ
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) зареєструвала першу емісію облігацій за правилами, адаптованими до стандартів ЄС.
Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"НКЦПФР зареєструвала першу емісію корпоративних облігацій українського емітента за новими правилами, адаптованими до стандартів ЄС. Зміни в порядку реєстрації цінних паперів, у вимогах до документів, до порядку публічної пропозиції цінних паперів, проспекту емісії встановив Закон України "Про спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами" №2210", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що було зареєстровано дві серії публічних облігацій. Першим емітентом цінних паперів, випуск яких здійснений в Україні за світовими стандартами, став АТ "Таскомбанк".

"Це знакова для ринку подія. Ми кілька місяців працювали з емітентом у тісній взаємодії задля оформлення випуску відповідно до суворих європейських стандартів", - прокоментував член НКЦПФР Максим Лібанов.

Читайте також: Фонд гарантування минулого тижня продав активи 18 банків на 411 мільйонів

Як наголосили в Нацкомісії, проспект облігацій надає потенційному інвестору, навіть без спеціалізованої кваліфікації, достатнє уявлення про деталі емісії, щоб ухвалити самостійне й, особливо важливо, обґрунтоване рішення.

У НКЦПФР також підкреслили, що нові вимоги зроблять ринок цінних паперів в Україні більш прозорим і, відповідно, більш безпечним для інвестора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-