Податкова міліція з початку року поповнила бюджет на 6,3 мільярда

Податкова міліція з початку року поповнила бюджет на 6,3 мільярда

Укрінформ
Загальний економічний ефект від діяльності податкової міліції у першому кварталі 2019 року становив 6,3 млрд грн.
Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС).

"У січні-березні 2019 року загальний економічний ефект від діяльності податкової міліції ДФС становив 6,3 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Зі слів першого заступника голови ДФС Сергія Білана, протягом зазначеного періоду накладено арешт на майно та кошти у кримінальних провадженнях на 2,4 млрд грн, на 898 млн грн зменшено суму відшкодування ПДВ, яка була предметом досудових розслідувань, на 910 млн грн упереджено формування схемного ПДВ у системі електронного адміністрування податку.

Крім того, за порушення у сфері державних закупівель до бюджету стягнуто 168 млн грн, з вигодонабувачів конвертаційних центрів – 344 млн грн. З незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на 744 млн грн, від збільшення митної вартості задекларованих товарів додатково сплачено 193 млн грн митних платежів, відшкодовано 676 млн грн збитків в усіх кримінальних провадженнях.

Білан відзначив, що на сьогодні у ДФС фіксують тенденцію зростання обсягів операцій страхування, які здійснюються з порушенням вимог законодавства. Так, за 2018 рік страховими компаніями задекларовано отримання доходу у сумі 48 млрд грн, при цьому, податку на дохід сплачено 969 млн грн; у 2017 році доход страхових компаній становив 36 млрд грн, податку на дохід було сплачено 740 млн грн. Таким чином, дохід страхових компаній порівняно з 2017 роком збільшився на 12 млрд грн, а податок на дохід – на 229 млн грн.

"Приблизно 35% таких доходів страхових компаній отримано від фізичних осіб, 65% — від юридичних осіб. При цьому, страхування життя займає домінуючу позицію в бізнесі лідерів європейського страхового ринку. На його частку припадає до 70% чистих премій. Така суттєва різниця у структурі доходів свідчить про можливість використання операцій страхування для мінімізації сплати податку на прибуток та виведення коштів з обігу юридичних осіб. І це ми бачимо у повсякденній роботі", – сказав Білан.

У 2018 році за результатами відпрацювання діяльності страхових компаній зареєстровано 18 кримінальних проваджень, з яких 4 спрямовано до суду. Загальний обсяг "схемних" страхових операцій, які досліджуються у рамках проваджень, понад 5 млрд грн.

Читайте також: Євросоюз офіційно підтримав Україну в ситуації з ПриватБанком

У ДФС зазначають про порушення і в інших галузях. Так, у будівельній галузі податковою міліцією проводиться операція «Будівельник». За 2018 рік в її межах зареєстровано 121 кримінальне провадження, встановлено суму збитків, які завдано інтересам держави, у розмірі 564 млн грн, накладено арешт на майно на суму 41 млн грн, 13 справ спрямовано до суду. Профілактичними заходами забезпечено сплату пайової участі на розвиток інфраструктури на суму 39 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-