НБУ визначив порядок інформування виконавців про рахунки боржників

НБУ визначив порядок інформування виконавців про рахунки боржників

Укрінформ
Нацбанк України визначив механізм повідомлення банками Державної виконавчої служби або приватних виконавців про рахунки боржників.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України визначив механізм повідомлення банками органу державної виконавчої служби або приватного виконавця (далі – виконавець) про рахунки фізичних осіб, внесених до Єдиного реєстру боржників. Так, банк зобов’язаний перевірити наявність інформації про клієнта-фізичну особу у день відкриття або закриття її рахунку у Єдиному реєстрі боржників. Якщо рахунок відкривається на ім'я фізичної особи, внесеної до Єдиного реєстру боржників, зокрема через відокремлені підрозділи банку, або здійснюється закриття рахунка такою особою, банк зобов'язаний у день відкриття або закриття рахунка повідомити про це зазначених у Єдиному реєстрі боржників виконавців", - йдеться у повідомленні.

Відповідний механізм та форму повідомлення містить Положення про порядок надання банками інформації про відкриття чи закриття рахунків фізичних осіб, яких внесено до Єдиного реєстру боржників, до органів державної виконавчої служби або приватних виконавців.

Положення розроблене на виконання вимог законодавства України, воно сприятиме, зокрема: запобіганню відчуження майна боржником, якого внесено до Єдиного реєстру боржників, посиленню захисту прав і інтересів дітей, покращенню їх матеріального забезпечення у випадках, якщо батьки не дійшли згоди щодо способу утримання дітей і такий спосіб утримання дітей визначається судом.

Читайте також: Фонд гарантування продає землю та 15 квартир "Родовід Банку"

Положення затверджене постановою Правління Національного банку №60 від 18 квітня 2019 року та набирає чинності з 19 квітня 2019 року.

Цей документ ухвалено на виконання вимог статті 62-1 Закону України “Про банки і банківську діяльність” та передбачає обов’язок банків повідомляти виконавців у разі відкриття або закриття рахунку фізичної особи, щодо якої наявна інформація у Єдиному реєстрі боржників.

Фото: NBU

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-