У Нацбанку не очікують кадрових змін після виборів

У Нацбанку не очікують кадрових змін після виборів

Укрінформ
У Національному банку наголошують, що регулятор знаходиться поза політикою та виконує свої функції згідно з мандатом, який визначений законом України, тож президентські вибори не призведуть до кадрових змін.

Про це на брифінгу щодо оскарження рішення про націоналізацію ПАТ КБ "Приватбанк" сказала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, відповідаючи на запитання, як вибори можуть вплинути на кадрові зміни в регуляторі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні термін повноважень голови Національного банку становить 7 років. Термін повноважень членів правління - від семи років і менше, залежно від терміну їх призначення. Національний банк знаходиться поза політикою, НБУ виконує свої функції згідно з мандатом, який передбачений законом України, Конституцією України, і тому ми всі плануємо відпрацювати відповідні терміни, які на сьогодні передбачені законодавством", - сказала Рожкова.

Читайте також: Повернення ПриватБанку колишнім власникам - неможливе - Нацбанк

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України за поданням Президента України Петра Порошенка від 21 грудня 2017 року призначила Якова Смолія на посаду голови Національного банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-