НБУ шукає управителів активами шістнадцяти банків

НБУ шукає управителів активами шістнадцяти банків

Укрінформ
Національний банк України шукає управителів активами 16-ти банків, активи яких знаходяться під його контролем.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Національний банк шукає нових управителів активами 16-ти банків, активи яких знаходяться під його контролем, і готовий забезпечити ефективний та прозорий механізм проведення конкурсів для відбору цих управителів", - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що це стосується тих банків, ліквідація яких почалась у вересні 2012 року. Балансова вартість їх активів становить близько 11 млрд грн. За законом, якщо на момент закінчення строку ліквідації залишилися непроданими активи цих банків, ліквідатор передає їх в управління визначеній Національним банком юридичній особі – управителю.

За вимогами НБУ, управителем може бути юридична особа, яка здійснює професійну діяльність з надання аудиторських, юридичних, консалтингових чи фінансових послуг та не менше трьох років веде беззбиткову діяльність. Також претендент не повинен мати заборгованості перед бюджетом.

Читайте також: НБУ вдосконалив оцінку структури власності банків

У НБУ наголосили, що процес вибору переможця буде транспарентним, зрозумілим та публічним. Конкурси проводитимуться через електронну систему комерційних закупівель Rialto, яка створена за принципом ProZorro. Буде проведено два етапи відбору – за кваліфікаційними вимогами та за найбільш економічно прийнятною пропозицією. З переможцями конкурсів буде укладено договори про передавання в управління непроданих активів за зразком, затвердженим Національним банком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-