Аеропорт

Аеропорт "Ужгород" зможе використовувати частину простору Словаччини - декларація

Укрінформ
Прем’єр-міністри України і Словаччини Володимир Гройсман та Петер Пеллегріні підписали декларацію про наміри укласти угоду щодо використання частини повітряного простору Словаччини.

Церемонія підписання відбулася у Братиславі в рамках візиту глави українського уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Підписали Декларацію про наміри укласти угоду і визначити умови використання частини повітряного простору Словаччини для обслуговування повітряного руху українським провайдером "Украерорух" в міжнародному аеропорту “Ужгород”, - зазначив Гройсман.

Крім того, глави урядів двох країн підписали низку інших документів. Зокрема, Доповнення до Угоди про місцевий прикордонний рух, яким розширено перелік прикордонних населених пунктів та встановлено строк безперервного перебування в прикордонній зоні (90 днів).

Читайте також: Україна і Словаччина готові зберегти статус основних транзитерів газу до ЄС

Як повідомлялося, у грудні 2018 року Украерорух отримав сертифікат відповідності нормам ЄС Державного підприємства обслуговування повітряного руху України від Європейської агенції авіаційної безпеки EASA. Вперше в історії міжнародного партнерства ЄС відкрив своє небо для країни, що не є членом Євросоюзу, зокрема у частині повітряного простору Словаччини. Це необхідно для повноцінної роботи міжнародного аеропорту "Ужгород", яка була поновлена 15 березня 2019 року.

Міжнародний аеропорт "Ужгород" припинив роботу у лютому 2016 року. Тоді Державіаслужба призупинила дію сертифіката аеропорту на обслуговування пасажирських авіарейсів у зв'язку з виявленими порушеннями правил безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-