Росія збільшила транзит газу українською ГТС - ремонтують трубопровід

Росія збільшила транзит газу українською ГТС - ремонтують трубопровід

Укрінформ
Росія через ремонти на газопроводі "Ямал-Європа" збільшила обсяги транзиту газу газотранспортною системою (ГТС) України до 300 млн кубометрів на добу.

Про це йдеться у Twitter НАК "Нафтогаз України".

"За останній тиждень Газпром різко збільшив обсяги транспортування газу в Європу українським маршрутом. Причина – ремонт трубопроводу "Ямал-Європа". За лічені дні добові обсяги транзиту українською ГТС зросли на 60 млн кубометрів та зараз становлять орієнтовно 300 млн кубометрів", - написали у Нафтогазі.

Компанія підкреслила, що жодна інша система не здатна запропонувати таку гнучкість та запас потужності, ще й за також вигідною ціною.

"Таке різке збільшення транзиту можливе виключно завдяки надійності та якісній роботі української ГТС. Це ще раз доводить: будівництво Газпромом обхідних маршрутів та потоків не має під собою жодного технічного та економічного підґрунтя, справжні мотиви дій росіян лежать виключно в політичній площині", - додали у НАК.

Читайте також: У Нафтогазі нагадали, наскільки з 1 травня може зрости газ для населення

Як повідомляв Укрінформ, згідно з інформацією АТ «Укртрансгаз» про результати роботи української газотранспортної системи за січень – березень 2019 року, обсяги транспортування газу територією України з Російської Федерації до європейських країн і Молдови з початку року становлять 21,2 млрд куб. м. Порівняно з аналогічним показником 2018 року транзитні обсяги збільшилися на 0,9 млрд куб. м, або на 4%.

Як відомо, чинний контракт на транзит газу між Україною та РФ завершується 1 січня 2020 року. Росія на даний момент не вносила пропозиції щодо укладення нового контракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-