S&P підтвердило рейтинги України, прогноз - стабільний

S&P підтвердило рейтинги України, прогноз - стабільний

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній та національній валюті на рівні «B- / B», прогноз - «стабільний».

Про це повідомляється на сайті S&P .

"S&P Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній та національній валюті на рівні «B-/B». Прогноз по рейтингах -"Стабільний", - йдеться в повідомленні.

Крім того, S&P підтвердило рейтинг України за національною шкалою - «uaBBB».

Читайте також: Україна піднялась на 10 позицій в "Індексі сприйняття корупції"

В агентстві зазначають, що прогноз «стабільний» відображає очікування того, що в цілому Україна буде виконувати умови угоди з МВФ в рамках програми розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) обсягом 3,9 млрд дол., хоча можливі деякі затримки в їх виконанні . Угода сприятиме стабілізації макроекономічної політики України в 2019 році, в період проведення президентських та парламентських виборів.

"Крім того, ми очікуємо, що уряд збереже доступ як до внутрішніх, так і зовнішніх ринків капіталу, що дозволить йому забезпечити виплати по комерційному боргу протягом 2019 р. Суверенні рейтинги можуть опинитися під тиском у разі виникнення проблем з пільговим фінансуванням або доступом до ринків капіталу в наступному році, що поставить під питання здатність українського уряду виконувати свої значні зовнішні зобов'язання до кінця 2019 р. в 2020 р. ", - зазначають в агентстві.

Аналітики S&P підкреслюють, що у разі винесення несприятливого для України рішення в рамках судового процесу між Україною і Росією щодо єврооблігацій, випущених урядом України в грудні 2013 р., власником яких є Російська Федерація, це може негативно вплинути на Україну. Судовий процес може розтягнутися на довгі роки. Однак при найгіршому сценарії таке рішення може створити технічні обмеження щодо можливості України здійснювати виплати по комерційному боргу перед іншими кредиторами, що може чинити тиск на рейтинги.

"Ми зазначаємо, що, з точки зору Уряду України, технічних обмежень для обслуговування боргу немає - навіть в разі несприятливого судового рішення в майбутньому", - підсумували в агентстві.

Разом з тим, позитивна рейтингова дія можлива, якщо Україна продемонструє більш значне, ніж очікується, економічне зростання на тлі поліпшення бюджетних і зовнішньоекономічних показників, а також, якщо S & P прийде до висновку, що ситуація в непідконтрольних уряду регіонах на сході країни стабілізувалася і подальша ескалація напруженості є малоймовірною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-