Аеропорт «Харків» з червня відкриває прямий рейс у Париж

Аеропорт «Харків» з червня відкриває прямий рейс у Париж

Укрінформ
Міжнародний аеропорт «Харків» (МАХ), що входить до групи DCH Олександра Ярославського, оголошує про відкриття нового міжнародного маршруту з прямим регулярним сполученням Харків-Париж.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі аеропорту.

Перельоти будуть доступні по вівторках і п'ятницях. Вартість квитків від 2714 грн в одну сторону.

«11 червня 2019 року українська лоукост-авіакомпанія SkyUp Airlines запустить прямі регулярні рейси з Харкова у Париж - аеропорт «Шарль де Голль». Рейси у Париж - абсолютно новий напрямок для міжнародного аеропорту «Харків», - повідомили в прес-службі МАХ.

Квитки на новий напрямок уже доступні на сайті авіакомпанії, в касах аеропорту і квиткових агентствах.

У цьому році компанія-оператор Міжнародного аеропорту «Харків» «Нью Системс АМ», що також входить до групи DCH Ярославського, в партнерстві з лоукост-авіаперевізником SkyUp Airlines істотно розширює мережу маршрутів на міжнародних лініях. Відкрито перельоти на п'яти маршрутах: з 25 травня доступні регулярні рейси у Барселону (Іспанія); з 30 травня - в Ларнаку (Кіпр); з 2 червня - в Ріміні (Італія), Кутаїсі (Грузія) й Одесу. Раніше компанія відкрила регулярні перельоти в Шарджу (ОАЕ).

Українська авіакомпанія SkyUp заснована в червні 2017 року. Поряд з відкриттям нових регулярних напрямків, перевізник планує запустити сезонні літні чартерні перельоти з Харкова на таких популярних туристичних напрямках, як Шарм-Ель-Шейх (Єгипет), Тіват (Чорногорія), Монастір (Туніс) і Анталія (Туреччина).

Міжнародний аеропорт «Харків» - один з ключових інфраструктурних об'єктів регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH у рамках підготовки до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. Інвестиції Ярославського в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, становили понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію аеродрому, що їй належав.

За 2018 рік послугами міжнародного аеропорту «Харків» скористалися близько мільйона мандрівників. За кількістю здійснених вильотів, які протягом року становили трохи менш як 9 тисяч, аеропорт Харкова входить у ТОП-5 найбільших аеропортів країни.

Читайте також: Два аеропорти Казахстану виправили Kiev на Kyiv

У 2018 році аеропорт «Харків» відкрив 6 нових регулярних рейсів у Лондон, Відень, Дортмунд, Катовіце, Гданськ і Вроцлав, а також сезонні рейси в Тбілісі, Батумі, Мілан, Барселону, Ріміні і Бургас. Загальна кількість вильотів на міжнародних авіарейсах торік сягнула 3139, і в 2019 році продовжить збільшуватися, зазначають в аеропорту.

У 2019 році аеропорт Харкова планує збільшити пасажиропотік на 25% - до 1,2 мільйона мандрівників за рахунок залучення нових авіаперевізників. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, - лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень: Ryanair, Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, LOT, Ernest, МАУ, SkyUp та багато інших.

Фото: prm.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-