На підтримку економічних реформ: Український бізнес об’єднує зусилля

На підтримку економічних реформ: Український бізнес об’єднує зусилля

Фото
Укрінформ
Громадська спілка "Фонд підтримки економічної безпеки України" та Українська Рада Бізнесу підписали Меморандум про співпрацю та взаємну підтримку проектів документів, які мають визначити засади економічної політики в Україні.

Меморандум підписано під час прес-конференції в Укрінформі на тему: «Український бізнес об’єднує зусилля для спільного просування важливих економічних реформ», повідомляє кореспондент агентства.

Прес-конференція «Український бізнес об’єднує зусилля для спільного просування важливих економічних реформ» / Фото: Укрінформ

"Наша мета - підписати Меморандум про співпрацю і підтримку деяких ініціатив. Зокрема, ми говоримо про дві ініціативи: перша - проект доктрини економічної безпеки, друга - пакет документів, а саме топ-10 пріоритетів бізнесу. Це законопроекти, які були напрацьовані в рамках бізнесу та які абсолютно відповідають тим засадам, які закріплені в доктрині", - сказав директор «Фонду підтримки економічної безпеки України» Володимир Полевий.

Відповідний Меморандум підписали директор «Фонду підтримки економічної безпеки України» Володимир Полевий, президент ВГО «Асоціація платників податків України», член Української ради бізнесу Григол Катамадзе, співзасновник плаформи Бізнес100, шеф-редактор журналу «БІЗНЕС» Володимир Чеповий та голова Наглядової ради концерну «Галнафтогаз», учасник платформи Бізнес100 Віталій Антонов.

Він зазначив, що в рамках Меморандуму доктрина є відкритою для публічного обговорення, вона має на меті формалізувати підходи до виявлення та ідентифікації загроз, охарактеризувати їх та визначити основні напрями державної політики щодо їх нейтралізації або мінімізації негативного впливу.

Читайте також: Уряд має план "Б" на випадок блокування Росією роботи української ГТС — Гройсман

Стосовно топ-10 пріоритетів бізнесу, то там зібрано 10 пріоритетних законопроектів на реалізацію положень Доктрини, серед яких є і заміна податку на прибуток податком на виведений капітал для всіх компаній, і зниження податкового навантаження на фонд оплати праці і створення єдиного органу з розслідування економічних злочинів, ліквідація податкової міліції та інших економічних підрозділів правоохоронних органів, та інші.

Як відомо, Українська Рада Бізнесу - неформальне об'єднання господарських асоціацій, громадських спілок та громадських організацій малого та середнього бізнесу. Фонд підтримки економічної безпеки України − об'єднання, яке має на меті підтримку білого бізнесу, а також забезпечення економічної безпеки шляхом розробки та просування Доктрини економічної безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-