МЕРТ розширило список учасників програми підтримки сільгоспмашинобудування

МЕРТ розширило список учасників програми підтримки сільгоспмашинобудування

Укрінформ
Комісія при Мінекономрозвитку розширила список учасників державної програми підтримки сільгоспмашинобудування, які відповідають критеріям для отримання компенсації.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

"Комісія з формування переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету при Мінекономрозвитку провела чергове засідання, на якому оцінила виконання Програми за 2018 рік та розширила перелік техніки та обладнання для агропромислового комплексу, які відповідають критеріям для отримання компенсації", - йдеться в повідомленні.

Зі слів першого віце-прем'єр-міністра, міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, у 2018 році українські аграрії купили 17182 одиниць української сільгосптехніки на суму 4,4 млрд гривень завдяки цій програмі.

"А ще на 38% зросла кількість машинобудівних підприємств, які виробляють техніку і обладнання для АПК, при чому 1/3 усієї української техніки і обладнання купується у рамках запровадженої нами програми”, - сказав Кубів.

Читайте також: Нафтогаз планує заробити за рік 16 мільярдів

Перший віце-прем'єр-міністр додав, що комісія отримала численні звернення від виробників з проханням розширити перелік техніки та обладнання і збільшити кількість учасників програми. Тож на своєму засіданні комісія вивчила отримані заявки на відповідність сільгосптехніки та обладнання критеріям участі у програмі та оновила на 2019 рік перелік виробників та номенклатуру техніки і обладнання, що відповідають умовам програми.

“На старті критеріям програми відповідали тільки 40 заводів - виробників сільгосптехніки, а торік - уже 141 підприємство. При тому, що вимоги до локалізації зросли з 35% до 55% на 2019 рік. На початку було менш як 800 найменувань техніки і обладнання, а у 2018 році стало 9250 найменувань. Завдяки програмі створено 5 тисяч додаткових робочих місць, а надходження до бюджетів усіх рівнів склали 1,6 млрд гривень. Як бачите програма діє!”, - підкреслив Кубів.

За підсумками засідання комісія затвердила оновлений перелік виробників та розширила перелік техніки та обладнання, які відповідають критеріям Програми підтримки 163 заводи та 11374 найменувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-