Нафта у плюсі на тлі обмеження поставок

Нафта у плюсі на тлі обмеження поставок

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у п'ятницю на тлі звіту Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) про обмеження поставок, ознаки яких з'явилися.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля червневої нафти Brent склала $71,06 (+0,32%). Барель травневої нафти WTI торгувався по $63,83 (+0,39%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $70,83 і $63,58 відповідно.

Згідно МЕА, обмеження поставок було викликано договором Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і санкціями США щодо Ірану та Венесуели. Ці чинники допомогли зміцнити ціни на нафту більш ніж на третину у 2019 році.

У березні Венесуела видобувала 960 тисяч барелів на добу, що майже на 500 тисяч барелів менше, ніж в лютому.

Країни ОПЕК+ з початку року скоротили видобуток на 1,2 мільйона барелів на добу. Виробники повинні зустрітися 25-26 червня для обговорення перспектив продовження угоди.

Однак МЕА також попередило, що сторона попиту також є «дуже важливою» частиною рівняння, і вона зіткнулася з невизначеністю, з огляду на перспективи глобального зростання.

«Що стосується 2019 року, то серед аналітичного співтовариства існує надзвичайно широка розбіжність у поглядах на те, наскільки сильним буде зростання, - сказало МЕА. - Ми зберігаємо наш прогноз на рівні 1,4 мільйона барелів на добу, але визнаємо, що існують неоднозначні сигнали про стан світової економіки і розбіжності щодо ймовірного рівня цін на нафту».

Читайте також: У Європі не виключають закупівлю російського газу на східному кордоні України

Станом на 10:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 70,98 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 70,96 долара за барель, що на 13 центів вище за рівень закриття торгів ($70,83).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-